Yenibosna Anadolu İmam Hatip Lisesi

WEB https://yenibosnaaihl.meb.k12.tr
Adres : Merkez Mah. Şehit Selim Ayaydın Cad. No5 A Blok Yasemin Konakları Yanı Radar Mevki , Bahçelievler İstanbul
VİZYON : İslam Aleminin ve bütün milletlerin ihtiyaç duyduğu ; yaradılış ve kulluk vecibelerinin farkında olan dini ve ilmi değerleri rehber edinmiş, insanlığın dirilişine vesile olacak, ilmi ve ahlaki tekamülünü tamamlamış , istiklale daima umutla bakan lider insanları hayata hazırlamak.
MİSYON : Akli ve nakli bilimler ışığında; okuyan, araştıran, düşünen, sorgulayan ,sorun çözen , zihinsel ve sosyal becerilere sahip bireyler yetiştirerek ümmet ve beşeriyetin istifadesine sunmak.
BAŞARILAR : EZAN OKUMA BÖLGE 2.LİĞİ , EZAN OKUMA BÖLGE 4.LÜĞÜ , KUR´AN-I KERİMİ GÜZEL OKUMA BÖLGE BÖLGE 2.LİĞİ , KUR´AN-I KERİMİ GÜZEL OKUMA BÖLGE 1.LİĞİ , GENÇ NİDA KUR´AN-I GÜZEL OKUMA BÖLGE 1.LİĞİ ,GENÇLER KİCK BOCKS İSTANBUL İL 1.LİĞİ , GENÇLER TEKWANDO İSTANBUL İL 3.LÜĞÜ ,15 TEMMUZ İLÇE MEM RESİM YARIŞMASI 1.LİĞİ , GENÇLER KİCK BOCKS TÜRKİYE 1.LİĞİ

Öğretim Şekli :TEKLİ
Saatler : 08.40 15.40
Yabancı Dil : ARAPÇA - İNGİLİZCE
Isınma : DOĞALGAZ
Servis :
Ulaşım : Bakırköy yönünden 98B, 31, 31E;Yenibosna Metro ve metrobüsten ilave olarak HT12 hat numaralı otobüslerle Doğu Sanayi Sitesi durağında inerek okulumuza ulaşabilirsiniz. Kuleli´den Yenibosna Yıldırım Beyazıt Caddesi istikametine giden tüm minibüsler ile de okulumuza ulaşmak mümkündür.
Yerleşim Yeri : Okulumuz Kocasinan Mezarlığını geçtikten sonra Eviza Konakları ile Yasemin Konaklarının arasında kalmaktadır.Ayrıca yanında Muhsin Yazıcıoğlu Spor Komleksi ile Prof.Dr.Osman Öztürk İmam Hatip Ortaokulu ve Fatih Ortaaokulu bulunmaktadır.
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : 4 Km.
Kontenjan Bilgileri : 360
Taban-Tavan Puan Bilgileri : Sınavsız
Okulun Sınav Başarı Durumu : İLK MEZUNLARIMIZI 2017-18 EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMİNDE VERDİK
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi : %80
Sportif Etkinlikler : FUTBOL , BASKETBOL, VOLEYBOL, MASATENİSİ , ATLETİZM , KİCK BOCKS MÜSABAKALARI
Bilimsel Etkinlikler : OKUL BİLİM ŞENLİKLERİ , BİLİM MÜZESİ GEZİLERİ , BİLİM FUARI GEZİLERİ
Proje Çalışmaları : YETİM PROJESİ, KİTAP OKUMAK ERDEMDİR PROJESİ ,EVCİL HAYVANLAR PROJESİ , KADINA DEĞER HERŞEYE DEĞER PROJESİ , MÜLTECİ VE MUHTAÇ ÖĞRENCİLER PROJESİ , FARKLILIKLARIMIZLA YAŞIYORUZ ENGELLERİ AŞIYORUZ PROJESİ , PROF.DR. FUAT SEZGİN´İN İZİNDE PROJESİ , OKUL ÇEVRESİNİ AĞAÇLANDIRMA PROJESİ , BAHÇELİEVLERİ TEMİZLİYORUM PROJESİ , REHBERİM ÖNDERİM PEYGAMBERİM PROJESİ ,İYLİK YAP İYİLİK BUL PROJESİ , SECDEDE BULUŞALIM PROJESİ, SİMİDİNİ KARDEŞİNLE PAYLAŞ PROJESİ.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri : Kardeş Okul Projesi, Ortaöğretimde Devam ve Okullaşma Oranlarının Artırılması Projesi (ODAP)
Diğer Hususlar : ARŞİV, SIĞINAK , DEPO , ERKEK VE KIZ ÖĞRENCİ MESCİDLERİ , REVİR ,ÖĞRETMEN MESCİDİ , ÖĞRETMEN DİNLENME ODASI , HAFIZLIK VE KIRAAT ODASI , REHBERLİK SERVİSİ ODASI, ARAPÇA SINIFI